vineri, 28 mai 2021

Gândurile fastidioase de astăzi

   

MOTTO: „Găsește pe cineva care să te facă să uiţi durerile trecutului. Găseşte pe cineva care să-ţi schimbe viaţa, s-o facă mai bună, să-ţi lumineze golurile de până atunci. Găseşte pe cineva care să-ţi merite zâmbetul!” (Marilyn Monroe)


     N-am mai scris  zilele astea pe blogul meu (de fapt, n-am mai scris NIMIC) pentru că, urcând eu anevoie pe potecile „neuronale” ale gândurilor mele, nu am găsit nimic care să merite să fie „cules” și notat. Deci gândurile, ideile, „stările” mele din aceste ultime zile au fost cam fastidioase. (Mda, nu mă pot abține: FASTIDIÓS, -OÁSĂ adj. plicticos, neinteresant, anost. (< fr. fastidieux, lat. fastidiosus), după cum ne zice dexonline.ro). Dar asta nu m-a împiedicat să umblu haihui pe Internet, unde am găsit câteva lucruri destul de interesante, dar cu preponderență haioase, pline de umor, pentru că asta căutam, de fapt. Astăzi, scriu despre Marilyn Monroe. Nu mai fac comentarii despre viața, filmele și personalitatea actriței, pentru că s-a scris mult despre asta și ne-am plictisi, nu? Tanti Wikipedia spune așa: „Marilyn Monroe născută Norma Jeane Mortensen; n. 1 iunie 1926, Los Angeles, California, SUA – d. 4 august 1962, Brentwood, SUA, a fost o actriță, model, cântăreață, sex simbol și divă pop a secolului al XX-lea.” Destul de fastidios, nu? Bine, e doar începutul, căci urmează multe altele despre viața și cariera ei. Dar, în plus, am găsit niște articole care fac referire la statuile actriței de prin diferite orașe:


Locuitorii din orașul american Stamford sunt revoltați după ce autoritățile au decis să amplaseze în parcul central o statuie a lui Marilyn Monroe. Sculptura de de 7,9 metri înălţime o înfăţişează pe Marilyn în ipostaza din filmul „The Seven Year Itch” („Şapte ani de căsnicie”), din 1955, când rochia albă pe care o poartă este ridicată de curentul ieşit dintr-o gură de canal.


 

Motivul pentru ca comunitatea s-a înfuriat foarte tare este faptul că partea din spate a statuii, în care se vede foarte clar lenjeria intimă, dă spre biserica congregațională din Stamford. Trecătorii s-au declarat dezgustați și consideră acest fapt o lipsă de respect față de biserică. (...) „Forever Marilyn” este una dintre cele 36 de statui ale artistului american Seward Johnson expuse în această vară în zona centrală a orașului. Acestea fac parte din programul anual „Arta în spații publice”. Toate statuile, cu excepția acesteia, sunt realizat la dimensiuni reale și reprezintă oameni care efectuează activități cotidiene.” (Sursa:tabu.ro)

O statuie enormă, care o înfățișează pe celebra actriță americană Marilyn Monroe într-una dintre ipostazele devenite simbol al sex-appeal-ului său incontestabil, a fost amplasată în centrul orașului american Chicago. (...) Părerile trecătorilor au fost însă împărțite în ceea ce privește exponatul, iar dacă unii au rămas impresionați, alții au considerat-o „de un îngrozitor prost-gust, sculptată de un artist de mâna a doua“. (Sursa: curentul.info)

    Inevitabil, bancurile zilei:


Un tânăr îi spune amicului său:
– Imaginează-ți că anul trecut am făcut cunoștință cu o fată minunată. M-am decis să-i fac curte. Am cumpărat 365 de cărți poștale ornate cu flori și, timp de un an, în fiecare zi, i-am trimis o carte poștală, în care i-am vorbit despre dragostea mea.
– Buna idee. Și?
– S-a măritat cu poștașul!

%%% 


Un tip întâlnește la bar o femeie și îi propune să-i fie soție, orbit de frumusețea ei.
- Dar nu știm nimic unul despre celălalt, protestează ea.
- Nu-i nimic, aflăm pe parcurs, ne descoperim încetul cu încetul, o liniștește el.
Așa că ea a acceptat, s-au căsătorit, și apoi au plecat în luna de miere, la mare. Într-o dimineață, pe când erau la plajă pe marginea piscinei, el se ridică de pe șezlong, se cațără la trambulina de 10 metri și execută o săritură șurub cu două întoarceri la 90 de grade și o rotație completă, apoi o intrare perfectă în apă la aterizare. După încă vreo câteva demonstrații, se întoarce înapoi pe șezlong ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.
- Ai fost incredibil, iubitule! îl întâmpină ea, încă surprinsă de reprezentație.
- Am fost campion olimpic la sărituri. Vezi, ți-am spus că ne vom cunoaște, încetul cu încetul...

Apoi femeia se ridică și ea de pe șezlong, intră în piscină și începe să înoate. După vreo 50 de lungimi de bazin, fără pauză, se întoarce înapoi pe șezlong, nearătând nici cel mai mic semn de oboseală.
- Ooo, incredibil, iubito, te pomenești că și tu ai fost campioană la vreo probă de rezistență la înot!
- Nu, spune ea, am fost damă de companie la Brăila, dar lucram pe ambele maluri ale Dunării...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gânduri fără niciun chef

MOTTO: „ Zâmbeşte, chiar dacă zâmbetul tău e trist, pentru că mai trist decât un zâmbet trist e faptul de a nu mai şti să zâmbeşti .” (Mahat...