sâmbătă, 28 ianuarie 2017

Și iar niște gânduri de început

Imagini pentru cocosul de focMotto: „Dacă tu poți profita de un lucru ce ți-a fost împărtășit de alții, la rândul tău, ai și tu obligația de a-l împărtăși cu alții.” (Proverb chinezesc) 
   Am pornit de la acest proverb chinezesc și pentru a fi în temă cu sărbătorirea, de multe sute de milioane de oameni, a Anului Nou Chinezesc, dar mai mult pentru că mie chiar îmi place (nu simt că e o obligație, deci) să împărtășesc altora ceva ce aflu, și care mi se pare interesant, sau util, sau emoționant. Azi o să vă transcriu mai jos două citate care mie mi-au „spus” ceva:
 „Privește atent la acel punct. Acel punct înseamnă aici. Înseamnă acasă. Pe el suntem noi. Pe el sunt, și își duc viața, toate persoanele pe care le iubești, toți cunoscuții, dar și cei de care doar ai auzit în trecere, orice om care-a fost „odată, ca niciodată”. Aici ai bruma bucuriei și-a suferinței, mii de religii, toate crezând într-un crez, ideologii, doctrine economice, fiecare vânător și gospodar, fiecare erou ori laș, fiecare creator sau uzurpator de civilizații, fiecare împărat ori proletar, fiecare cuplu tânăr îndrăgostit, fiecare mamă și tată, copil plin de speranță, inventator, explorator, fiecare dascăl de morală, fiecare politician corupt, „superstar”, „lider suprem”, toți sfinții și păcătoșii din istoria speciei noastre au trăit aici – pe acest fulg de praf agățat de-o rază de soare.”  (Carl Sagan)
 „Nu faptul că omul a pus piciorul pe lună (dacă l-a pus) este evenimentul cosmic!  Ci certitudinea că Fiul lui Dumnezeu a pus piciorul pe pământ, are valoare cosmică. Inițiativa mântuirii, ca și prețul, Dumnezeu și le-a însușit INTEGRAL!O promisiune (Geneza 3:15), un om (Avraam), un popor (Israel), o ţară (Canaanul), un legământ (cu David), un mesaj profetic (reluat aproape în fiecare generație), care a întreținut speranța mesianică peste veacuri, un loc (Betleem), o fecioară (Maria), o stea călăuzitoare, o iesle într-un grajd, UN  PRUNC (IISUS), şi-un mesaj care se mai aude încă: „… Astăzi, în cetatea lui David, vi s-a născut UN MÂNTUITOR care este HRISTOS  DOMNUL!” (Alexandru Trombitaş, Meditații)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O mulțime de gânduri în căutarea unei praxeograme

   MOTTO: „ Nu-i lăsa pe alții să-ți distrugă ziua. E ziua ta. Distruge-o tu! ” (Anonim)      După acest motto anonim și încântător de optim...