marți, 29 octombrie 2013

Gânduri, zâmbete, sfaturi...


 
       Azi, pentru că nu prea am chef să scriu ceva, am selectat câteva lucruri pe care le-au scris alţii. Găsite pe ici, pe colo. Mai întâi nişte sfaturi de la copii, pe care ar trebui să le urmăm şi noi, ăştia mai mari:
***1. Mănâncă porţii mici, la fiecare trei ore. Încearcă de toate: lapte, dovlecei, iaurt, fructe, dar să fie uşor, delicios, natural, şi aşa îţi vei dezvolta un metabolism incredibil. 2. Dacă îţi place ce mănânci, bucură-te, aplaudă, exprimă-ţi încântarea şi poate faci şi un mic dans. Bucătarul va fi fericit şi tu te vei bucura şi mai mult de momentul mesei, atât de important într-o zi. 3. Ridică-te şi mergi mai departe de câte ori cazi şi, cu fiecare ridicare, vei şti şi mai bine să înaintezi. 4. Zâmbeşte copiilor, animalelor, cerşetorilor, oricui te priveşte şi nu preferă să se uite în telefonul mobil. Pentru că, aproape sigur, vei primi înapoi tot un zâmbet. 5. Spune "nu" când nu vrei ceva. Dar câteodată, după ce spui nu, schimbă-ţi părerea şi, totuşi, încearcă... 6. Dacă cineva te roagă să aplauzi, fă-o. Este cel mai simplu mod de a face pe cineva fericit. 7. Fii curios. Deschide dulapuri, sertare, uşi. Şi, când ieşi afară, priveşte cu atenţie şi sigur vei vedea un lucru minunat. Măcar un fluture sau un nor. 8. Încearcă ceva nou, învaţă ceva nou, în fiecare zi. 9. Dormi.


 *** „Un surâs nu costă nimic, dar înfăptuieşte mult. Nu ţine decât un minut, dar amintirea lui dăinuie câteodată o viaţă întreagă. Nu poate fi cumpărat, cerşit, împrumutat sau furat. Trebuie doar dăruit. Aşa că, dacă în  drumul vostru întâlniţi un om prea trist sau prea obosit ca să vă dăruiască un surâs, oferiţi-i-l pe al vostru. Căci nimeni nu are mai multă nevoie de un surâs decât acela care nu-l poate dărui”. (Proverb chinez)

 
 ***  "În viaţă, să nu uiţi trei tipuri de oameni: cei care te-au ajutat la necaz, cei care nu te-au ajutat la necaz şi cei care te-au băgat în necaz." (Anonim)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gânduri fără niciun chef

MOTTO: „ Zâmbeşte, chiar dacă zâmbetul tău e trist, pentru că mai trist decât un zâmbet trist e faptul de a nu mai şti să zâmbeşti .” (Mahat...