sâmbătă, 30 iunie 2018

Treisprezece gânduri (azi, primele șase...)

Imagini pentru cifra 13

1. Termenul triskaidekafobie vine din greacă (τρεισκαίδεκα, treisprezece și φόβος, frică) și reprezintă teama bolnăvicioasă de cifra 13 (treisprezece). Această teamă este considerată a fi o superstiție căci, de cele mai multe ori, are la bază superstiții religioase. (Pentru mai multe amănunte citiți aici: /xnn.ro/triskaidekafobia-frica-de-cifra-13/).

2. Mie nu-mi este deloc frică de numărul 13 (asta nu înseamnă că nu sunt uneori superstițioasă în alte privințe). 

3. De curând, am primit de la Primărie un număr nou la casă. Da, ați ghicit, 13. (Și se aplică aici cu succes zicala românească „Țara arde și baba se piaptănă”. Păi, numerele noi la case ne mai lipseau, încolo le-aveam pe toate). 

4. Cei de la Meteo au amenințat cu un fioros ciclon în sudul României. Și, da, a plouat și în Argeș, a plouat în prostie și a fost frig, dar ce prevesteau ei părea că e venirea celor patru cavaleri ai Apocalipsei. Au fost inundații, revărsări de râuri, grindină, vânt, dar ciclon?! Or să ajungă ca în povestea „Petrică și lupul”! 

5. În ultima vreme am observat că înțeleptul proverb românesc „Câinele moare de drum lung și prostul de grija altuia” se poate aplica din ce în ce mai mult, pornind de la înaltele cercuri (politice și sociale) până pe ulița cea mai dosnică a vreunui sătuc.

6. Nu puteam să închei (pe ziua de azi, căci vor urma celelalte șapte gânduri cât de curând) fără ceva previziuni care să-mi readucă buna dispoziție, speriată de timpul ăsta imposibil de la sfârșit de iunie. Iată ce zice Urania: „Între 30 iunie, după ora 07:37′, și 2 iulie seara, relațiile sentimentale vor urma suișurile și coborâșurile unui tranzit surprinzător și, pe alocuri, neobișnuit. Unele Balanțe, mai ales cele tinere, pot întâlni o persoană pe care să o găsească fascinantă, cu care să înceapă o relație sentimentală cu iz de aventură ca-n filme; din septembrie, când miza acestui tranzit astral se va risipi și ei vor reveni cu picioarele pe pământ, povestea se va termina cu o dezamăgire. Aspect șubred pentru toți cei care desfășoară o activitate de creație sau de interpretare pentru că nu toate soluțiile artistice, abordate de dragul noutății și al surprizei, vor fi bine primite de public; risc de exagerări. Între 2 iulie, după ora 20:31′ (ha, ha, nu mă pot abține să nu râd un pic), și 5 iulie dimineața, efort de a înlătura factorii de stres organic. Între 5 iulie, după ora 07:50′, și 6 iulie, unele persoane născute în acest semn zodiacal pot deveni rigide în principii, încăpățânate în contextul unor discuții în contradictoriu sau refractare la unele soluții pe care se grăbesc să le respingă fără să le analizeze. Pe 6 iulie, Chiron va intra în mișcare aparent retrogradă până pe 8 decembrie a.c., când își va relua mersul direct de la 27° 53′ Pești, revenind în poziția actuală abia pe 18 februarie 2019, ceea ce va permite reeditarea unor situații conflictuale din trecut ori actualizarea unor motive de suferință în plan conjugal. Context delicat pentru procese și litigii.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gânduri fără niciun chef

MOTTO: „ Zâmbeşte, chiar dacă zâmbetul tău e trist, pentru că mai trist decât un zâmbet trist e faptul de a nu mai şti să zâmbeşti .” (Mahat...