marți, 12 iunie 2018

Gânduri despre Hawaii (III)





50 de lucruri pe care nu le stiai despre Hawaii
   


MOTTO: „Amintirea este parfumul sufletului.” (Georges Sand)

   Așaaa, hai să continuăm cu plimbarea prin Hawaii. Afară este prea cald (vară, de!) și nu poți sta decât câte un pic, pe urmă trebuie să fugi în casă. Aici, în casă, sunt multe de făcut, dar acum sunt într-o pauză și m-am gândit să mai trag o fugă scurtă (sau o raită) până în insulele hawaiiene. Am văzut cândva (nu mai știu unde, dar pe Internet sigur) o zicere foarte haioasă, care m-a distrat nespus și care putea foarte bine să fie și motto: „PLEC ÎN BERMUDE. ÎN BERMUDE ȘI ÎN ȘLAPI”. E potrivită și acum, pentru că spune în puține cuvinte ceea ce încerc să spun eu în prea multe. Azi am vrut însă acest motto, pentru că este timpul să ne facem rost de niște amintiri, întru parfumarea sufletului. 

   Cred că sunteți de acord cu mine când spun că, numai rostind cuvântul Hawaii, gândul ne duce la ocean, la plaje albe și fine, la petreceri, la ghirlande de pus după gât, la hula, la cămăși colorate, la climă blândă și la oameni calmi și surâzători. Da, Hawaii este „format” și din astea toate. Dar mai sunt multe altele de aflat. Azi o să scriu (pe principiul atât de uzitat, adică copy/paste) despre capitala statului Hawaii. Pentru că mi-e cam târșă să mai caut și alte date, mă voi rezuma la Wikipedia:

 Honolulu este sediul comitatului omonim, statul Hawaii, Statele Unite ale Americii. Capitală a statului insular Hawaii, având 377.000 locuitori, Honolulu este o importantă stațiune balneară și de agrement. Honolulu este situat în Golful Mamala de pe Oahu, a treia insulă ca mărime din arhipelag. Orașul își datorează numele așezării sale geografice foarte avantajoase, „Honolulu” însemnând „locul protejat :)".
 Capitala grupului de insule, care alcătuiesc cel mai tânăr stat al SUA, este alcătuită din trei părți, dintre care Waikiki este Mecca turiștilor. Amatorii de surfing, de scufundări și de băi de mare se îmbulzesc în această Copacabana a insulelor Hawaii, situată în partea estică a orașului.
 În partea opusă, aviația americană își desfășoară activitatea în Baza Aeriană Hickam, iar marina, în Pearl Harbor, deși în realitate tot vestul orașului Honolulu este folosit de infrastructura militară. În imediata apropiere a bazei aeriene se află aeroportul civil, care servește anual aproximativ 22.000.000 de pasageri. Între obiectivele militare și plajă se întinde centrul orașului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gânduri fără niciun chef

MOTTO: „ Zâmbeşte, chiar dacă zâmbetul tău e trist, pentru că mai trist decât un zâmbet trist e faptul de a nu mai şti să zâmbeşti .” (Mahat...