miercuri, 12 iulie 2017

Gânduri cosmopolite

Imagini pentru cocktail cosmopolitan

   De câteva zile bune (poate zece, poate mai multe) nu am avut chef nici să scriu ceva aici, pe blog, nici să „dau raite” pe Facebook. Helas! Mi s-a mai întâmplat. Și asta nu pentru că vreau să-mi dovedesc că nu am devenit dependentă de calculator, ci așa, pur și simplu. Nu-mi pot explica, dar nici nu mă chinui prea tare să mă autoanalizez. Iau totul așa cum este și mi se pare mult mai ușor decât nesfârșita despicare-a-firului-în-patru, care mă caracterizează. Ei, uite un alt subiect de scriere, dar nu acum, of course. Azi, după ce mai toată săptămâna trecută nu am făcut mai nimic pentru că era foaaaarte cald, chiar aveam, așa, un îndemn să muncesc prin grădină, dar a început de dimineață să plouă, deci... Dar, după canicula de zilele trecute, ploaia este minunată, doar că a fost cam cu multe tunete și fulgere, plus că, din cele treizeci și cinci de grade Celsius de ieri, cincisprezece și-au luat lumea în cap, iar bietul meu organism (și cred că nu numai eu simt asta) e total dat peste cap. Dar toate trec, nu? Va fi bine. (Yeees, the power of positive thinking! Sunt autoironică, nu mă luați în serios...) Astăzi o să scriu despre ce mi-a inspirat cuvântul cosmopolit (cred că l-am întâlnit zilele astea într-un careu de cuvinte încrucișate). De la el, gândul m-a dus la revista internațională pentru femei, COSMOPOLITAN, și apoi la băutura aceea pentru dudui, foarte des văzută de mine prin filme, denumită tot „Cosmopolitan”. Vedeți, de-aia mi-am intitulat eu scrierea de azi „Gânduri cosmopolite”, pentru că sunt destul de pestrițe. Ecco qui:

COSMOPOLÍT, -Ă, cosmopoliți, -te, adj. 1. (Adesea substantivat) Care aparține cosmopolitismului, privitor la cosmopolitism; care manifestă cosmopolitism. 2. Care se consideră cetățean al lumii. ♦ Care nu trăiește într-o singură țară. ♦ (Peiorativ) Care este atras de tot ce este străin. ♦ Care ține de mai multe culturi, comun mai multor țări sau tuturor țărilor; universal. ♦ Pestriț, amestecat (prin prezența mai multor naționalități și limbi). Oraș cosmopolit. – Din fr. cosmopolite. Cf. (pt. sensul 1) rus. kosmopolit.

„Cosmopolitan” este o băutură preferată în mod special de femei. Este o băutură alcoolică ușoară și se poate pregăti foarte ușor.
Ingrediente:
30 ml de vodcă
15 ml triplu sec
15 ml suc de limetă
15 ml suc de zmeură
Preparare: 

Se toarnă toate acestea într-un shaker cu gheață și se agită bine, după care se toarnă într-un pahar de martini, ornat cu o felie de limetă.

P.S. Cred că domniile voastre au sesizat că gândurile mele au fost azi mai pestrițe ca de obicei (sau, voit mai pestrițe), dar astea sunt! Și, cât privește cocktailul, faceți cum credeți, dar eu l-am pus doar așa, pentru decor, și ca „figură de stil”, pentru că refuz categoric să dau jumătate de pensie pe ceva care nici nu știu dacă mi-ar plăcea. Salud!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gânduri fără niciun chef

MOTTO: „ Zâmbeşte, chiar dacă zâmbetul tău e trist, pentru că mai trist decât un zâmbet trist e faptul de a nu mai şti să zâmbeşti .” (Mahat...