joi, 29 septembrie 2016

GÂNDURI COPIATE (partea a treia)


... și ultima. O să-mi las, cum am mai spus, imaginația și inspirația să se odihnească un pic și apoi o să revin.

„Trebuie neapărat să vizitezi Havana Veche – centrul istoric, cartierele Havana Central, Vedado şi Miramar. Mai sunt şi cartierele periferice, despre care am citit că sunt foarte frumoase şi total diferite, dar n-am ajuns să le bat la pas. Havana Veche este renovată destul de mult şi este o adevarată poveste să mergi pe străzi! Nu o să mai ai loc pe telefonul mobil sau în aparat să faci poze. De aceea, este indicat să ai la tine un card de memorie sau laptop ca să descarci pozele. Cum ieşi însă din centrul istoric, vezi Havana reală, cu casele înnegrite şi ponosite de timp. Deşi pentru turişti sunt principala atracţie, ca o scenă părăsită care aşteaptă să reintre în lumina rampei, pentru localnici cartierele sunt adevarate mahalale, locuri în care nu-ţi vine să intri, la cum arată, deşi nu ţi se întâmplă nimic.


Imagini pentru havana cuba

Ce să vezi în Havana? Muzee, catedrale, fabrici de trabucuri sau galerii de artă! Sunt o mulţime de atracţii şi de pieţe care te îmbie la tot pasul. Toate ghidurile despre Havana sunt pline cu atracţii de bifat. Nu trebuie ratate însă cateva locuri „turistice” din capitala cubaneză! Bodeguita del Medio este locul cu cel mai bun mojito şi muzică live! Este mereu plin şi toată lumea face poze, dar la fel ai să faci şi tu”.


 Imagini pentru havana cuba

  Am încheiat citatul, am mai pus şi eu câteva poze din capitală şi acum, în încheiere, iată care ar mai fi alte câteva atracţii în La Habana, cum o numesc ei, cubanezii: Piaţa Armelor, El Templete (cea mai veche construcţie neoclasică din Havana), Mănăstirea Santa Clara (pre-barocă), Casa de la Obra Pia (barocă), Paseo del Prado, Catedrala San Cristobal, Museo de la Revolucion, Capitolio sau, în fine, Malecon, o faleză celebră, o zonă populară şi aglomerată, unde vin oameni de toate vârstele. Localnicii adoră să vină aici să-şi petreacă timpul pescuind, dansând, fumând trabucuri şi privind trecătorii. Deci, ca să ne rămână bine întipărită în minte această scurtă călătorie, haideţi să ne unduim şi noi, în gând, pe ritmuri de rumba, să vorbim cu veselii localnici, folosind cele câteva cuvinte în spaniolă pe care le ştim, iar să dansăm şi să cântăm şi apoi, cu un pahar de mojito în mână, să ne odihnim la umbră, într-un balansoar. Adios, Cuba, hasta pronto!                                                                                                





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gânduri fără niciun chef

MOTTO: „ Zâmbeşte, chiar dacă zâmbetul tău e trist, pentru că mai trist decât un zâmbet trist e faptul de a nu mai şti să zâmbeşti .” (Mahat...