luni, 4 iulie 2016

Barem pentru gânduri


Imagini pentru om pe ganduri

      De vreo câteva luni bune, mintea mea încearcă să se încadreze în acel barem al gândurilor care te pot ţine pe linia de plutire. Uneori, reuşeşte. De cele mai multe ori, nu. Rotiţele din imagine vă dau o idee despre ce chinuială e în mintea asta a mea. Nu vreau însă să mă mai smiorcăi, ca în ultimele postări, ba că e prea ploaie, prea soare, prea puţini bani, prea mulţi limacşi prin grădină, prea puţin timp, prea multe ghinioane, prea puţini oameni sinceri şi politicoşi etc. Vreau doar să stabilesc baremul ăla de care v-am zis: când trebuie să fie declicul care să-mi schimbe gândurile, până la ce punct (sau punctaj, ca să fiu în temă) mă pot lamenta şi când trebuie să-mi scutur gândurile de lacrimi şi să trec la acţiuni care să-mi aducă, dacă nu linişte sufletească şi mulţumire, măcar ceva bani în plus. Mă folosesc de "barem", acest cuvânt cu aceeaşi formă, dar cu înţelesuri (şi accente) diferite, pentru că l-am întâlnit de curând  într-un REBUS şi de aici... ideea. Barem am putut s-o scriu aici şi s-o împărtăşesc cu domniile voastre. E şi asta ceva, nu? Păi, gata. Deci, DEX este de părere că acest cuvânt (destul de rar folosit) înseamnă:
BÁREM, adv. Măcar, cel puțin, (reg.) batăr. [Var.: (reg.) báremi, bárim adv.] – Din bg., sb. barem.
BARÉM, bareme, s. n. 1. Tabel în care sunt prezentate valorile unor elemente sau date în funcție de alte elemente ori date variabile. 2. (Sport) Normă pentru calificarea într-o competiție. [Pl. și: baremuri] – Din fr. barème.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

E marți și am câteva gânduri apelpisite

Poza de astăzi (Imaginea asta, care îmi dă mereu o stare de „bine” este, de fapt, un tablou pictat mai demult de fratele meu).   Citatul de...