luni, 13 noiembrie 2023

Gânduri fără pandalii

Pandalie Meaning, Pronunciation, Numerology and More | NamesLook

Reciproca este și ea valabilă: pandalii fără gânduri. Ambele STĂRI îmi sunt cunoscute. Recunosc că nu m-apucă des pandaliile, pentru că în anii ce au trecut (cam de vreun deceniu chiar, aș zice) încerc cu disperare să fiu cât mai departe de orice ființă sau situație care să mă umple de nervi, dar uneori, desigur, inevitabilul se produce. Și, recunosc, pe lângă aceasta, e de folos și munca de lămurire pe care o duc cu mine însămi, zi de zi. Și, mai ales, nu m-apucă pandaliile pentru că nu am cu cine mă certa, iar cearta cu mine n-are niciun farmec. Dar nu despre nervii mei am vrut să „vorbesc” azi, ci despre cuvintele din Dexonline și despre planurile mele de călătorie. Când o să știu unde vreau să călătoresc...

Cuvântul aleatoriu: PANDALÍE, pandalii s.f. (mai ales la plural) pop./fam. Stare de enervare foarte puternică și violentă; criză de nervi; furie, toană; capriciu. [G.-D. pandaliei] Et.nec. Sursa: NODEX (2002).

Cuvântul zilei: PREZBITER, prezbiteri, s. m. Titlu (onorific) pentru o persoană care face parte din cinul bisericesc; spec. preot. – Din ngr. presbytos, fr. presbytère.

Cheia alegerii: În anul 354 s-a născut Augustin de Hipona, cunoscut drept Sfântul Augustin, pe teritoriul Algeriei de azi. În scrierile sale utilizează argumente logice încercând să demonstreze veridicitatea religiei creștine. 

 

Nu îmi aduc aminte despre ce mai aveam de gând să scriu azi, mă simt destul de jenată de chestia asta, dar poate că mâine voi avea mai mult avânt „scriitoricesc”. Da, mă autoironizez, domniile voastre, căci merit!

Glumele de azi (găsite destul de greu și cam nesărate):


Anul ăsta, de Halloween, am strigat la nevastă-mea:

- Iubito, e o vrăjitoare la uşă. Deschid?

- Deschide-i, dă-i nişte dulciuri şi trimte-o dracului la plimbare!

Aşa am făcut şi de atunci soacră-mea nu mai vorbeşte cu mine.

Ierarhia unei firme:

Boss-ul: Directorul firmei

Boss-umflata: Secretara.

LimbBoss-ul: Purtătorul de cuvânt.

ScârBoss-ul: contabilul-șef

GheBoss-ul: Muncitorul.

Badea Gheorghe și-a cumpărat telefon mobil, ca să se dea mare la stână. Într-o dimineață, sună mobilul. Toate oile ridică brusc capetele și se uită spre cioban. Badea Gheorghe acoperă microfonul și apoi le spune oilor:

- No, pe mine mă caută...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Gânduri fără niciun chef

MOTTO: „ Zâmbeşte, chiar dacă zâmbetul tău e trist, pentru că mai trist decât un zâmbet trist e faptul de a nu mai şti să zâmbeşti .” (Mahat...