marți, 30 aprilie 2024

E marți și am câteva gânduri apelpisite

Poza de astăzi (Imaginea asta, care îmi dă mereu o stare de „bine” este, de fapt, un tablou pictat mai demult de fratele meu).  

Citatul de astăzi:

După hrană, adăpost, familie și prieteni, cea mai mare nevoie a omului sunt… poveștile.” (Philip Pullman)

Cuvântul de astăzi:

APELPISIT, APELPISITĂ, apelpisiți, apelpisite, adj., s.m. și f. (Înv.) (Om) deznădăjduit, disperat, exasperat, care nu se mai poate stăpâni. – Din apelpisi (înv. „a deznădăjdui” < ngr.). Sursa: DEX '09 (2009).

Gândurile de astăzi

Adică, doar acelea apelpisite. Exagerez oleacă, nu sunt aceste câteva gânduri ale mele chiar deznădăjduite sau exasperate, dar mi-a plăcut cuvântul „apelpisit” și, mda, a trebuit să-l folosesc. Unul dintre gânduri ar fi că toată luna asta care se încheie azi a fost pentru mine o imensă păcăleală. Un alt gând este că pierd vremea cu tot felul de fleacuri, despic firul în patru, dar nu iau seama la chestiuni importante. În fine, acum, după ploaie și frig, iese soarele, și nu mai vreau să caut prin sipetul ăsta cu gânduri apelpisite, așa că îl închid și-i pun lacăt...

Bancul de astăzi:

A doua zi după un chef teribil cu bere rece ca gheaţa, Mitică, foarte răguşit, merge la prietenul lui de pahar, Vasile. Sună şi în uşă apare soţia acestuia.

- Vasile e acasă? abia poate să şoptescă Mitică.

La fel de misterios, doamna şopteşte:

- Nu, intră repede, să nu ne vadă careva...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Azi, hlizeală maximă a gândurilor

„ Cerul le-a dat oamenilor trei lucruri pentru a compensa dificultățile vieții: speranță, somn și zâmbet .” (Immanuel Kant) Speranța și somn...