MOTTO: „Adevăratul mister al lumii este vizibilul, nu invizibilul.” (Oscar Wilde)
Da, câteodată mă surprind pe mine însămi cu titlurile astea „țipătoare”, de obicei practicate de tabloide, dar asta e, eu rămân surprinsă, iar titlul își vede de drum. În afară de dispariția deloc misterioasă a Inspirației mele, azi nu prea am șanse să dezleg vreun mister. S-o luăm pe rând. Întâi, cuvintele din dexonline.ro:
Cuvântul aleatoriu: Braișvánț sn [At: DEX2 / Pl: ? / E: ger Breitschwanz] Blană mătăsoasă de calitate superioară obținută prin sacrificarea mielului înainte de naștere. Sursa: MDA2 (2010).
Cuvântul lunii: MONOLÍT, -Ă, monoliți, -te, adj. Care este constituit dintr-o singură bucată, dintr-un singur bloc (1). ♦ Fig. Bine închegat, sudat; unitar, omogen; trainic, monolitic. ♦ (Substantivat, n.) Monument construit dintr-un singur bloc de piatră. – Din fr. monolithe. Sursa: DEX '09 (2009). Cheia alegerii: Cel mai căutat termen al lunii.
Paranteză: ei, dacă tot este cel mai căutat cuvânt, am vrut să aflu și eu câte ceva despre monoliți. Vă îndemn să citiți un articol (editor, Ioana Coman), apărut în 13 decembrie 2020 pe https://www.digi24.ro/, în care ni se arată și o hartă a tuturor monoliților misterioși găsiți pe tot globul (și la noi, bineînțeles). Iată în fragment din acest articol:
„Așa cum era de așteptat, misterul monoliților cere o explicație. S-au vehiculat tot felul de ipoteze, de la cea că ar fi mâna celebrului street-artist Banksy, până la intervenția unei civilizații extraterestre. Un articol publicat în The Guardian susține însă că, de fapt, asistăm la o farsă planetară. „Cu siguranță, (monoliții - n.r.) sunt o diversiune globală la finele unui an mizerabil. Dar, ca și cu aparițiile lui Banksy, toți suntem parte a glumei. Există chiar speculații că Banksy se află în spatele monoliților”, scrie autorul articolului. Ar fi chiar ironic ca aceste structuri să fie opera unei inteligențe extraterestre, care încearcă să stabilească un contact cu noi, iar noi suntem atât de sătui de scenarii și de clișee SF, încât să privim situația ca pe o punere în scenă”.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu