marți, 31 decembrie 2024

Urări și gânduri bune

Pentru Anul Nou, care vine în curând, vă doresc tuturor pace în suflete, bucurie fără margini, sănătate cât cuprinde, credinţă, speranță și numai BINE! La mulți ani! 
👍
Nu mai continui cu gândurile mele „la cumpăna dintre ani”, căci nu prea îmi sunt acasă. Anul care a trecut nu a fost unul prea grozav pentru mine, așa că îl las să plece fără niciun regret și nu mai comentez nimic. Cuvintele din dexonline.ro în ultima zi a lui 2024 sunt astea:
👇
Cuvântul aleatoriu:
LEKYTOS s. n. (ant.) Vas grecesc în formă de ulcior, pentru untdelemn, folosit și ca vas funerar. (< fr. lekythos). Sursa: MDN '00 (2000).
👇
Cuvântul zilei:
OFIDISM s. n. (Med.) Otrăvire cu venin de șarpe. – Din fr. ophidisme. Sursa: DEX '09 (2009).
Cheia alegerii: Pe 31 decembrie 192, împăratul roman Commodus, renumit pentru violența și temperamentul său, a fost asasinat de amanta sa Marcia. Aceasta a încercat să îl otrăvească, dar cum împăratul a reușit să vomite otrava, l-a strangulat.
👇
1 ianuarie. O blondă își sună prietena: 
– Mimișor, la mulți ani! Cum ai petrecut Revelionul? 
– Ca de obicei, în pat. 
– Și, a fost multă lume?

luni, 30 decembrie 2024

Gânduri fără grabă, dar și fără chef...

Două lucruri sunt foarte potrivnice unei înțelepte deliberări: graba și mânia. Una merge mână-n mână cu nepriceperea, cealaltă cu lipsa de disciplină a minții și cu ignoranța.” (Tucidide)

💭👇

Scriu iarăși doar cuvintele din dexonline.ro, în așteptarea chefului de a scrie și ceva „izvorât” din mintea mea. Afară e soare și destul de cald, oamenii de zăpadă afișați de mine sunt un fel de politică de „Gică contra”. Am ales foarte nefericit termenul „politică”, dar domniile voastre își dau seama că accepțiunea pe care i-o dau eu nu are nicio asemănare cu circul grotesc care se desfășoară acum în România, la guvern, la parlament sau la președinție. În fine, să lăsăm asta, căci risc să mă apuce mânia și nu e bine. Deci, cuvintele sunt...

👇Cuvântul aleatoriu (hm, total nepotrivit în zilele astea, când mai toată lumea se ghiftuiește):

HĂMESEALĂ s.f. (Fam.) Foame mare, lihneală; slăbiciune din cauza foamei. [Var.: hămiseală s. f.] – Hămesi + suf. -eală. Sursa: DEX '09 (2009).

👇Cuvântul zilei (mda, ăsta nu mi se potrivește mie, poate că restul lumii dă dovadă de mai multă sprinteneală):

ALEGREȚE s. f. (Livr.) Vioiciune, sprinteneală (a tonului, a exprimării). – Din fr. allégresse. Sursa: DEX '09 (2009).

Cheia alegerii: Pe 30 decembrie 1905, opereta „Văduva veselă” a triumfat la Viena. Compozitorul austro-ungar Franz Lehar a reinterpretat noținea de operetă. Orașul imperial a asistat astfel la triumful Art Nouveau sau Jugendstil.

👇Cuvântul lunii, vă reamintesc, este LEGIONAR, iar expresia (ultima din acest an) este „Țara arde și baba se piaptănă”.

👇 Și câteva glume...

😊
Un ziarist îl întreabă pe un ardelean:
- Bade, la ce te uiți prima oară la o femeie?
- Eu, la o femeie, prima oară mă uit să nu fie bărbat.
😊
Ieri am vrut să scutur o firimitură de pe ecranul telefonului. Am blocat 15 persoane și am cumpărat un tractor de pe eBay.
😊
Discuție între două prietene:
- Fată, ieri am fost cu iubitul meu la o licitație de fițe...
- Și, l-ai vândut?

duminică, 29 decembrie 2024

Gânduri care refuză să se plictisească

MOTTO: „Nu există nicio scuză pentru că eşti plictisit. Pentru că eşti trist, există. Pentru că eşti deprimat sau nebun, există. Dar nu există nicio scuză pentru plictiseală, niciodată.” (Viggo Mortensen) 

😪💫
Gândurile mele de azi refuză să fie plictisite, și asta dintr-un singur motiv: pentru că dorm pe capete. Dar, trebuie să recunosc, nici când sunt treze, nu acceptă plictiseala, găsesc mereu ceva cu care să se ocupe. Bineînțeles că și eu, stăpâna acestor gânduri, am acum în fizic o stare acută de somnolență, pe care o voi combate imediat cu o gură de cafea. Buuun, să vedem ce-i cu termenii din dexonline.ro:
👇
Cuvântul aleatoriu:
ALDAN, aldani, s.m. (Reg.) Cânepă de toamnă care produce sămânță (Cannabis sativa). [Var.: hăldan s. m.] – Et. nec. Sursa: DEX '09 (2009).
👇
(A) VINDICA [At: C. CANTACUZINO, ap. IORGA, L. I, 163 / V: ~deca / Pzi: vindic / E: lat vindicare, it vendicare] (Înv) 1-2 vtr A (se) răzbuna. 2 vt A revendica. Sursa: MDA2 (2010). Cheia alegerii: Pe 29 decembrie 1170, arhiepiscopul Thomas Becket a fost asasinat în timp ce celebra o slujbă în Catedrala din Canterbury. Acesta îl mâniase pe regele Henric al II-lea Plantagenet prin refuzul de a accepta Constituțiile din Clarendon, care plasau Biserica Angliei sub supravegherea tronului.
👇
Bancul de azi:
😉
Un bărbat la volanul unei maşini. E noapte, iar el este foarte obosit după multe ore de condus. Așa că, la un moment dat, trage pe dreapta pentru un pui de somn. Nici nu apucă să aţipească bine că îl și trezeşte unul care îi bate în geam și îl întreabă:
- Nu vă supăraţi, aveţi un ceas?
Nervos, omul îi răspunde:
- E patru şi un sfert!
Se pune iar la somn. După ceva timp, aude altă bătaie în geam:
- Nu vă supăraţi, acum cât e ora?
Şi mai nervos, răspunde:
- E cinci fără zece! 
Apoi scrie pe o foaie mare: NU ŞTIU CÂT E CEASUL. Lipeşte foaia pe geam şi se culcă. Se aude o a treia bătaie în geam. Era alt tip.
- Tu ce mai vrei, măi? îl întreabă şoferul, nervos la culme.
- E cinci şi douăzeci!

sâmbătă, 28 decembrie 2024

Gânduri pierdute printre zăpezi imaginare

MOTTO: „Un zâmbet este cel mai bun mod de a scăpa de probleme, chiar dacă este unul fals.” (Masashi Kishimoto) 


Starea mea și a gândurilor mele este o combinație între poza de mai sus și „sfatul” din motto. Deci, zâmbesc cu gura până la urechi (deși nu prea am de ce) și îmi las gândurile să zburde prin nea (deși la Domnești nu ninge, ci e ceață și frig). Mda, păi să trec la cuvintele din dexonline.ro:

👇👀 Cuvântul aleatoriu:

ANASTROFĂ s.f. 1. Procedeu stilistic constând în inversarea topicii normale a cuvintelor într-o propoziție. (Nota mea: Ex. Te uită cum ninge decembre. (G. Bacovia – Decembre) 2. Perioadă cu modificări rapide în forma organismelor. (< fr. anastrophe). Sursa: MDN '00. (2000).

👇👀 Cuvântul zilei:

MEA CULPA loc. s.f. Formulă prin care cineva își recunoaște o greșeală. [Pr.: me-a culpa] – Expr. lat. Sursa: DEX '09 (2009). Cheia alegerii: Pe 28 decembrie 1936 a apărut în Franța pamfletul „Mea Culpa” de Louis-Ferdinand Céline. Publicat la întoarcerea autorului din URSS, acest text e mărturia dezamăgirii lui în fața acestui „cântec de sirene” pe care îl reprezenta comunismul. Céline atribuie excesele comunismului naturii umane, în mod fundamental egoiste. Consideră că orice viziune idealizată a omului și orice speculație optimistă cu privire la viitor sunt niște minciuni care nu pot duce decât la masacre pentru că, spune el, „comunismul materialist se referă la Materie mai presus de orice, iar când este vorba doar despre Materie nu triumfă niciodată cel mai bun, ci întotdeauna cel mai cinic, cel mai viclean, cel mai brutal.”

👇

😃 Discuție între două prietene:

- Fată, ce ți-a adus Moșu'?

- Nimic, că nu mai sunt cu el.

👇

😃- Nevastă-mea şi-a dorit de Crăciun ceva de pus la gât...

- Şi, i-ai făcut cadou un colier?

- Ei, aş! De unde atâția bani? I-am luat un fular, că e mai sănătos!

vineri, 27 decembrie 2024

Vreo câteva gânduri înfofolite

„Pe măsură ce îmbătrânești, trei lucruri ți se întâmplă. Primul lucru: te lasă memoria. Pe celelalte două nu mi le pot aminti.” (Norman Wisdom)


    Ca și mâța din imagine, m-am pregătit și eu pentru o vreme mai „de iarnă” (până acum, pe la noi a plouat și a bătut vântul, ca toamna), dar parcă nu aș vrea niște troiene imense de nea, căci mă dor oasele numai când mă gândesc la curățat zăpada de prin curte. Citatul îl repet pentru a nu știu câta oară, pentru că sunt din ce în ce mai uitucă, deci e de actualitate. Expresia zilei, găsită în dexonline.ro, am postat-o pe Facebook, iar cuvintele de azi sunt...
Cuvântul aleatoriu:
YOHIMBINĂ s.f. Alcaloid din scoarța unui arbore din Africa de Vest, care acționează asupra sistemului nervos simpatic contrar adrenalinei. 
[g.-d. art. yohimbinei] (din fr. yohimbine) [și DOOM]. Sursa: MDN '00 (2000).
Cuvântul zilei:
MOLIMĂ, molime, s. f. (Pop.) Boală cu caracter epidemic; (la oameni) epidemie; (la animale) epizootie; p. ext. boală care atacă un număr mare de plante. – Din ngr. mólema. Sursa: DEX '09 (2009).
Cheia alegerii: Ziua Internațională a Pregătirii pentru Epidemii.
Și, apropo de ninsori, iată una dintre previziuni:
Perioade cu ninsori sau lapoviță vor fi în intervalul 17-26 decembrie, inclusiv de Crăciun în majoritatea regiunilor și la munte. Precipitații mai puține vor fi în nord-est și în sud. (...) De Revelion, vor fi maxime de 3-5 grade în majoritatea regiunilor. Vor fi însă maxime negative și minime de până la -10 grade Celsius, în nord, nord-est și la munte. Sunt anunțate ninsori și lapoviță în majoritatea regiunilor, în intervalul 30 decembrie 2024 – 1 ianuarie 2025.”
https://www.argesexpres.ro/index.php/fapt-divers/53343-cum-o-sa-fie-vremea-de-craciun-si-revelion 

marți, 24 decembrie 2024

Gânduri rătăcite prin brădet

    Gândurile mele sunt rătăcite mai demult, după cum am tot scris aici, obsesiv (și nu, nu neapărat printr-o pădure tânără de brazi) dar, căutând astăzi cuvintele din dexonline.ro (căci pe-ale mele tot nu le găsesc), am nimerit peste „brădățel”, adică brădet, foarte potrivit sezonului, aș zice. Eu nu am brad anul ăsta, dar acum îmi închipui că am. Scris cu majusculă, Brădetul este o comună din Argeș unde, îmi amintesc, ca prin ceață, că am fost cândva, în copilărie, la bunicii unei verișoare primare. Deci, în Ajunul Crăciunului, astea sunt cuvintele...
👇💝
Cuvântul aleatoriu:
BRĂDĂȚEL, s.n. [At: DA ms / Pl: ~e / E: brădet + -el] 1-2 (Reg) Brădet mic sau tânăr. 3 (Bot; reg) Coada șoricelului. 4 (Bot; Mar) Părul porcului (Juncuc compressus). Sursa: MDA2 (2010).
👇💝
Cuvântul zilei:
VIZIONĂRI FERICITE - Urare folosită de platforma de streaming Disney+ în perioada Sărbătorilor de iarnă, datorită calității și varietății catalogului de producții. Totodată, această urare transcrie starea de bine generată de experiența vizionării unui film sau serial, în momentele tale de răsfăț și bucurie, sau cele petrecute în famile. Cheia alegerii: Campanie publicitară Disney+.
👇💝
Poanta zilei:
Un copil scrie o scrisoare lui Moş Crăciun: „Ştii moşule, eu am o familie tare săracă, n-avem de nici unele, şi te-aş ruga din suflet să-mi trimiţi un calculator, ca să pot munci în vreun fel pentru a-mi ajuta mama bolnavă şi fraţii mai mici. Săru' mâna, mulţumesc! A, şi dacă se poate, trimite-mi şi o bicicletă, că să pot ieşi şi eu la joacă după ce termin munca.” Scrisoarea puștiului ajunge la Poştă, unde este deschisă de lucrătoare. Impresionate de sărăcia şi de măreţia sufletului acestui copil care dorea să îşi ajute familia, strâng bani și cumpără un calculator pe care îl trimit băiatului. Peste două zile, o scrisoare către Moş Crăciun. Emoţionate, poştăriţele o deschid cu înfrigurare: „Dragă Moş Crăciun, îţi mulţumesc din suflet pentru calculatorul care a salvat de la moarte familia mea. Dar uite ce s-a întâmplat: scârbele alea ordinare de la Poştă mi-au furat bicicleta, că n-am primit-o...”

luni, 23 decembrie 2024

Gânduri ce refuză să fie telpize

Mă voi mulțumi azi să scriu doar cuvintele din dexonline.ro. Și așa nu am altceva de zis. Cuvântul mai „ciudat” din titlu l-am găsit ieri la „dat cu zarul” (adică, la găsit cuvântul aleatoriu). Așadar...

👇
Cuvântul aleatoriu (de azi):
SILVAN, silvani, s.m. Fiecare dintre divinitățile romane considerate drept protectoare ale pădurilor, imaginate cu o față bestială, cu corpul păros și cu picioare și coarne de țap. – Din lat. silvanus, fr. sylvain. Sursa: DEX '09 (2009). 

👇

Cuvântul zilei:
Bănar, bănari, s.n. (înv.) Slujbaș sau lucrător la monetăria statului. Sursa: DAR (2002). Cheia alegerii: În anul 1865, lua naștere prima uniune monetară din istorie: Uniunea Latină, în urma acordului semnat între Belgia, Franța, Italia și Elveția. Monedele de referință ale fiecărei țări aveau aceeași greutate de aur fin, păstrându-și în același timp numele și simbolul național. Astfel, aceste monede și principalele lor subdiviziuni au putut circula în mod egal în toate țările convenției: a fost posibil să plătești la Bruxelles sau la Paris cu lire sau franci elvețieni!

👇

Cuvântul din titlu:
TELPIZ, -Ă, telpizi, -e, adj. (Înv.) Viclean, prefăcut, șiret. – Din tc. telbis. Sursa: DEX '09 (2009).

sâmbătă, 21 decembrie 2024

Gânduri care se ceartă între ele

Motto: „Cel mai rapid mod de a-ți dubla banii este să-i îndoi și să-i pui înapoi în buzunar.” (Will Rogers)


    M-am trezit astăzi foaaaarte de dimineață și nu mi-am băut cafeaua încă, dar nu acestea sunt motivele pentru care habar nu am ce să scriu în continuare. Sunt cu totul altele. Pe care nu le spun. Și da, sunt tot „fără cuvinte” (după cum vedeți, am găsit și cana „asortată” stării mele), dar mai trag nădejde că ideile (și, implicit, cuvintele) se vor întoarce cândva la mine, iar gândurile mele vor ieși din „concediul de boală”. Nici cuvintele din dexonline.ro nu mi se par prea interesante, dar le scriu, totuși, mai jos. Citatul din motto e un pic aiurea, dar m-a făcut să zâmbesc. Am zâmbit cam strâmb, pentru că eu sunt o cheltuitoare. Titlul este foarte adevărat, am avut momente, în zilele trecute, când m-am certat eu cu mine (deci și gândurile din dotare au devenit „partizane” și s-au certat între ele), dar acum încercăm să ajungem la un armistițiu...

👇 

Cuvântul aleatoriu: COMPREHENSIV ~ă (~i, ~e) livr. Care manifestă agerime a minții; care înțelege cu ușurință lucrurile; inteligent. /<fr. compréhensif, lat.  comprehensivus. Sursa: NODEX (2002). 

👇  

Cuvântul zilei: REMEMORATIV, REMEMORATIVĂ, rememorativi, -e, adj. De amintire; comemorativ. – Din fr. remémoratif. Sursa: DEX '09 (2009). 

Cheia alegerii: Ziua Memoriei Victimelor Comunismului în România.

👇 

Glumele zilei (hai să încercăm...):

Întrebare: „Unde te vezi peste cinci ani?”

Răspuns: „Păi, dacă nu inventează ăștia altceva, tot în oglindă!”

😊

În fiecare dimineață, eu exclam:

- Uau, ce vis frumos!

Mintea mea, trei secunde mai târziu: 

- Care vis?!

😆

O blondă, la IKEA:

- Oare intră acest dulăpior în mașina mea?

Vânzătorul:

- Ce mașină aveți?

- Albastră.

- Atunci, nu… 

miercuri, 18 decembrie 2024

Câteva cuvinte despre niște gânduri siguripsite

MOTTO: „Am învățat că viața îți poate fi schimbată în câteva ore de către oameni care nici nu te cunosc.”(Octavian Paler) 


Deci, pe scurt, cuvântul din titlu:

(A) SIGURIPSI, siguripsesc, verb, IV. Tranz. (Înv.) A asigura împotriva unei primejdii, a unei neplăceri etc.; a pune la adăpost. – Din „sigur”. 

Apoi, cuvântul aleatoriu:

BÂRSAN, -Ă, bârsani, -e, adj. 1. Care privește Țara Bârsei. 2. (Despre oi; adesea substantivat) Cu lână lungă și aspră. ♦ (Despre lâna acestor oi) Lungă și aspră. – Bârsa (n. pr.) + suf. -an.

Cuvântul zilei:

STRUNĂ, strune, s. f. 1. Fir elastic confecționat din metal, din păr de animale etc., care se întinde pe unele instrumente muzicale și produce, prin vibrare, sunete; coardă. ◊ Expr. A cânta (sau a bate) cuiva în strună (sau în struna cuiva) = a fi de aceeași părere cu cineva pentru a-i câștiga simpatia, favoarea; a linguși pe cineva. 2. Sfoară bine întinsă, făcută din fire elastice și răsucite, destinată să țină întinsă pânza fierăstrăului. ◊ Expr. (Adverbial) A merge strună = a merge foarte bine. ♦ Fir plastic sau metalic de care se leagă cârligul unei unelte de pescuit. 3. Parte a frâului care înconjoară bărbia calului și se prinde de cele două capete ale zăbalei. ◊ Expr. A ține (pe cineva) în strună = a înfrâna, a ține din scurt (pe cineva). 4. Compus: struna-cocoșului = numele a două plante erbacee cu frunzele ovale și flori albe (Cerastium). – Din sl. struna.

Cheia alegerii: Pe 18 decembrie 1737, faimosul lutier Antonio Stradivarius a murit la Cremona, la vârsta de 93 de ani. A lăsat în urmă aproximativ 1.100 de instrumente muzicale cu un sunet incomparabil, care nu a fost niciodată egalat. Aproximativ 500 dintre ele există și astăzi, spre deliciul virtuozilor. Perfecțiunea viorilor din Cremona rămâne un mister. A fost atribuită lacului sau formei instrumentului, calității deosebite a lemnului din vremea aceea sau unei ciuperci locale care creștea pe lemn conferindu-i calități vibratorii excepționale după uscare.

P. S. Gândurile de azi sunt așa de bine siguripsite, că nu dau de ele. Iar citatul pus ca motto (a nu știu câta oară, dar nu contează) reflectă foarte bine care-mi este „starea zilei” (lunii și chiar a anului).

marți, 17 decembrie 2024

Câteva gânduri ascunse sub glumele

MOTTO: „Mintea ta îți va răspunde la cele mai multe întrebări dacă înveți să te relaxezi și să aștepți răspunsul.” (William S. Burroughs)


Mintea mea încă refuză să-mi răspundă la multele întrebări pe care i le-am pus, dar nici foarte relaxată nu mă simt, recunosc. Trebuie să mai învăț cum e cu relaxarea. Autorul citatului de mai sus m-a dus imediat cu gândul la autorul cărților despre Tarzan. Mda, m-am înșelat, nu e el. Nu știam ce este glumela (cuvântul aleatoriu de azi), dar la plural e destul de hazliu, dacă-i schimbăm accentul. Cuvântul zilei este ilustrarea a ceea ce se petrece la noi în țară acum (precum și în trecut). Poza e pur și simplu ironică. Eu refuz să intru în „atmosfera festivă” sau să mă bucur de „magia sărbătorilor”, dacă asta înseamnă cumpărat în neștire, mâncare prea multă și „ho, ho, ho”...
👇
GLUMELĂ, glumele, s.f. (Bot.) Frunzișoară verde care acoperă fiecare floare a unui spiculeț de graminee. Din fr. glumelle. Sursa: DEX '09 (2009).
👇
JECMĂNI, jecmănesc, vb. IV. Tranz. A jefui (2). [Variantă: jăcmăni vb. IV]. Din jăcman (înv. și reg. „jaf mare” < magh.). Sursa: DEX '09 (2009).
Cheia alegerii: Pe 17 decembrie 1398, turcul Tamerlan l-a învins pe sultanul local, Mohammed Toughklak, la Panipat, lângă Delhi. Acesta a jefuit Delhi și s-a întors în provincia sa din Transoxiana, în Asia Centrală, cu o pradă uriașă.
👇
William Seward Burroughs, cunoscut și sub pseudonimul William Lee, a fost un romancier, nuvelist, eseist și orator american. Burroughs a fost una dintre figurile importante care au reprezentat generația Beat și un autor postmodernist care a influențat cultura populară cât și literatura. (Wikipedia)
👇
Creat de Edgar Rice Burroughs, Tarzan și-a făcut prima apariție în 1912, în revista The All-Story. Romanul „Tarzan of the Apes” a fost publicat în 1914. (Google)

vineri, 13 decembrie 2024

Doar azi, gânduri fără farafastâcuri

Deci, nu am mai dat pe la pagina mea de Facebook de vreo trei săptămâni, nu mai citesc ziare, nu mă mai uit deloc la televizor (adică, la știri), nu-mi plăcea Tik Tok-ul nici înainte de alegeri, iar acum nici atât. Evit să discut despre politică și vreau să fiu lăsată în pace, cu gândurile mele. Care sunt la fel de răvășite ca și la începutul săptămânii acesteia, mai am de lucru cu ele până își revin. Am căutat cuvintele din dexonline.ro (mi-am zis să o iau ușurel, cu pași mărunți), și am descoperit că cuvântul zilei este verbul „a snopi”, iar cuvântul lunii, destul de previzibil, „legionar”. Trec cu grație peste ele. Mi-a plăcut, în schimb, cuvântul aleatoriu, de care nu am auzit, dar e simpatic. Și mă mai ocup azi de alt cuvânt simpatic, pe care o să-l folosesc cândva ca titlu al unei cărți (de fapt, ca titlu al manuscrisului unei cărți, căci n-o să mai fiu în stare să public ceva, decât poate online).

YOHIMBINĂ s.f. (chim.) Alcaloid extras din scoarța unui arbore din Africa de vest, care se prezintă sub formă de pulbere cristalină, albă, inodoră, cu gust amar și care acționează asupra sistemului nervos simpatic cu rol de blocare a adrenalinei, fiind utilizat ca afrodisiac. •/< fr. yohimbine < cuv. bantu. Sursa: DEXI (2007). 

FARAFASTÂC, farafastâcuri s.n. Podoabă lipsită de orice valoare; fleac. 2) Dispoziție de moment, neașteptată și stranie; moft; capriciu; toană; maraz; marafet; naz. /cf. ngr. farafás, „fanfaron”. Sursa: NODEX (2002).

luni, 9 decembrie 2024

Azi, ceva gânduri? Nțțț!

Am încercat. Nu, nu merge. Nici astăzi nu am gânduri. Adică, ceva, ceva mai gândesc eu, dar nu prea coerent și în niciun caz nu vreau să împărtășesc și altora panseurile astea. Tot uluită și năucită sunt. Plus indignată. Plus îngrijorată. Plus punându-mi sute de întrebări. Când o să găsesc răspunsul măcar la una dintre ele, vă voi anunța și pe domniile voastre. Deci, din nou vă spun: PA!

joi, 5 decembrie 2024

Gânduri, da! Cuvinte, nu...

Nu te lăsa intimidat de ceea ce nu știi. Aceasta poate fi cea mai mare putere a ta și te poate asigura că faci lucrurile diferit de ceilalți.” (Sarah Blakely)


În perioada din urmă (sfârșit de noiembrie, început de decembrie) am suferit o mare pierdere: am rămas fără cuvinte. Și ele sunt „materialul de lucru” pe care îl ador. Da, le folosesc în exces, mai ales în discuțiile de zi cu zi (ce au loc mai rar între mine și altcineva și foarte des între mine și mine) și îmi place mult să le scriu pe blog. Ei bine, până îmi revin din uluirea și confuzia ce m-au amuțit, vă spun tuturor: Pa!

O analemă a gândurilor mele

MOTTO: „ Vreau să vă spun din capul locului că nu înţeleg prin intelectual doar, pur şi simplu, pe cel care a făcut nişte studii şi are o pa...