sâmbătă, 28 decembrie 2024

Gânduri pierdute printre zăpezi imaginare

MOTTO: „Un zâmbet este cel mai bun mod de a scăpa de probleme, chiar dacă este unul fals.” (Masashi Kishimoto) 


Starea mea și a gândurilor mele este o combinație între poza de mai sus și „sfatul” din motto. Deci, zâmbesc cu gura până la urechi (deși nu prea am de ce) și îmi las gândurile să zburde prin nea (deși la Domnești nu ninge, ci e ceață și frig). Mda, păi să trec la cuvintele din dexonline.ro:

👇👀 Cuvântul aleatoriu:

ANASTROFĂ s.f. 1. Procedeu stilistic constând în inversarea topicii normale a cuvintelor într-o propoziție. (Nota mea: Ex. Te uită cum ninge decembre. (G. Bacovia – Decembre) 2. Perioadă cu modificări rapide în forma organismelor. (< fr. anastrophe). Sursa: MDN '00. (2000).

👇👀 Cuvântul zilei:

MEA CULPA loc. s.f. Formulă prin care cineva își recunoaște o greșeală. [Pr.: me-a culpa] – Expr. lat. Sursa: DEX '09 (2009). Cheia alegerii: Pe 28 decembrie 1936 a apărut în Franța pamfletul „Mea Culpa” de Louis-Ferdinand Céline. Publicat la întoarcerea autorului din URSS, acest text e mărturia dezamăgirii lui în fața acestui „cântec de sirene” pe care îl reprezenta comunismul. Céline atribuie excesele comunismului naturii umane, în mod fundamental egoiste. Consideră că orice viziune idealizată a omului și orice speculație optimistă cu privire la viitor sunt niște minciuni care nu pot duce decât la masacre pentru că, spune el, „comunismul materialist se referă la Materie mai presus de orice, iar când este vorba doar despre Materie nu triumfă niciodată cel mai bun, ci întotdeauna cel mai cinic, cel mai viclean, cel mai brutal.”

👇

😃 Discuție între două prietene:

- Fată, ce ți-a adus Moșu'?

- Nimic, că nu mai sunt cu el.

👇

😃- Nevastă-mea şi-a dorit de Crăciun ceva de pus la gât...

- Şi, i-ai făcut cadou un colier?

- Ei, aş! De unde atâția bani? I-am luat un fular, că e mai sănătos!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trei gânduri încotoșmănate

În noaptea asta și astăzi dimineață, a fost și la noi un pic de iarnă. Din păcate, nu cu zăpadă, ci cu ger. Și, ce potriveală, cuvântul alea...