duminică, 24 noiembrie 2024

Azi, gânduri ad libitum

Motto: „La noi, minciuna, adulterul, uneltirea mișelească sunt niște nimicuri pline de haz, de care râd toți cu multă poftă.” (Ion Luca Caragiale)


Încă de dimineață devreme, gândurile mele se chinuie să întrunească o majoritate, în urma întrebării care le-a scindat: „Eu votez?” Nu mai repet argumentele pro și contra, nici citatele care susțin să DA sau să NU, pur și simplu îmi ascult gândurile și „radarul” interior. În timpul ăsta, o să-mi spun niște glume și, la final, o să-mi șoptesc o rugăciune. Și văd eu cum mă hotărăsc...
👇😄
- Gigele, ce s-a întâmplat cu tortul din frigider?
- Nu te supăra, mami, am mâncat și eu o bucată!
- Bine, bine, dar unde-i restul?
- Păi, nu l-am tăiat...
😄
Un tip vrea să-și cumpere covor. Intră în magazin și o întreabă pe vânzătoare:
– Fiți amabilă, aș vrea un covor pentru camera copiilor.
– De care, domnule?
– Unul rezistent, care să se murdărească mai greu.
– Am înțeles. Câți copii aveți?
– Am cinci copii.
– În acest caz, vă recomand să asfaltați!
😄
Badea Gheorghe merge la doctorul de familie cu o sarsana plină cu bunătăți. Intră în cabinet, o desface și-l îmbie pe acesta:
- Da' serviți, dom' doctor, îs bune, îs bio, îs de la țară, îs iecologice!
Și începe a-i pune pe birou cârnați, caltaboși, sticle cu pălincă, slană, brânză, mere, prune, ceapă, cartofi...
- Păi bine, măi bade Gheorghiță, cum să iau toate astea de la dumneata fără bani? întreabă doctorul, prefăcându-se jenat.
- No, nicio problemă, dom' doctor, zice Gheorghe, scoțând portofelul din buzunar, am adus și bani!
😄
Doi prieteni se întâlnesc după vreo cinci ani. Unul întreabă:
- Cum te înțelegi cu soția ta?
- Groaznic! Dintotdeauna mi-am dorit o nevastă care să-mi gătească așa cum făcea mama, dar eu am găsit una care bea ca tata!
👇
P. S. Știu că domniile voastre știu ce-i cu latinescul „ad libitum”, și eu știu, dar nu strică să „recapitulăm”, mai ales azi, când votăm (sau nu?).
👇
AD LIBITUM (lat.) = După voie. Sursa: CADE (1926-1931)
A, și rugăciunea (sigur nouă ne va fi de folos, dar ar fi bine să o rostească în gând și „ăștia” care ne îndeamnă să-i alegem)...
👇
Fă-mă, Doamne, să simt prezența Ta în fiecare decizie pe care o iau și să am siguranța că, urmându-Te pe Tine, voi găsi adevărata mea chemare și împlinire. Îți mulțumesc, Doamne, pentru dragostea și grija Ta neîncetată, și Te rog să mă ajuți să găsesc calea cea dreaptă în viață. Amin.”
Sursa: https://rugaciuniputernice.com/

sâmbătă, 23 noiembrie 2024

Niște gânduri care o roiesc...

MOTTO: „Cartea este un cadou pe care poţi să îl desfaci o dată, şi încă o dată, şi încă o dată…” (Garrison Keillor) 


În regulă, știu ce o să-mi fac singură cadou cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă: niște cărți! Ar fi cazul să mai las rebusurile și filmele și citesc ceva nou, nu?  Am zis că oarece gânduri ale mele „o roiesc”, deși n-aș zice că îmi trec prin minte roiuri mari, cel puțin, nu astăzi. Am doar câteva gânduri răzlețe, dar unele sunt prea personale, altele sunt administrativ-gospodărești, vreo trei-patru sunt anoste de-mi vine să casc, alte zece sunt foarte puerile și restul nu-mi prea plac. Le-am adunat pe toate și le-am administrat o muștruluială zdravănă. Mda, ca să mă exprim foarte academic, observ că le doare-n cot. Zău, chiar mă îngrijorează „diminuarea” voinței mele, lipsa mea de Inspirație, cheful egal cu zero de a face treburi (pe care, totuși, le fac), precum și ușoara tendință de a mă critica pe mine însămi (poate, uneori, pe nedrept). Singura care nu s-a diminuat deloc e pofta mea de mâncare, ceea ce mă neliniștește peste măsură. Deja am prea multe kilograme în plus. Deci, obiective pentru viitorul apropiat (dar și pentru mai încolo): citesc mai mult, mănânc mai puțin. Și... mă mai gândesc la altele mâine. Acum, chiar mi-au plecat din cap gândurile...

😃

A fost odată o fetiță pe care o chema Scufița Roșie. Ea mergea prin pădure spre casa bunicii ei, când l-a zărit pe lupul cel mare și rău în spatele unui tufiș.

– Te-am văzut, lup rău, pleacă, nu-mi e frică de tine!

Și lupul a plecat tăcut. 

Fata își continuă drumul și dintr-o dată îl văzu iar pe lup, ascuns după un copac.

– Te-am văzut, lup rău, pleacă, nu-mi e frică de tine!

Și lupul plecă tăcut. Continuându-și drumul, îl zări din nou pe lup care se ascundea după o piatră mare.

– Te-am văzut, lup mare și rău, pleacă, nu-mi e frică de tine!

Lupul se apropie de ea și-i zise, nervos:

– Dar chiar nu-i posibil ca, în toată pădurea asta, să fie un loc unde pot să fac și eu pipi în liniște?!

&

Se întoarce un copilaș de la școală și zice, necăjit:

- Mămico, niște copii îmi zic că sunt vampir!

- Lasă, mamă, copiii sunt răi, nu ai de ce să-ți faci probleme. Acum treci la masă, că ți se coagulează supa!

joi, 21 noiembrie 2024

Un eșantion din niște gânduri mai vechi

Cuvântul aleatoriu de azi m-a ajutat să pun titlu postării. Din întâmplare, am citit undeva despre „meditația Vipassana”. Parcă am mai scris despre asta, nu? Sigur că da, acum vreo doi-trei ani, dar pentru că am cam uitat, reiau, plus că la sfârșitul textului am râs cu poftă. Deci...
👇
EȘANTION, eșantioane, s.n. 1. Cantitate mică luată dintr-un produs, pentru a examina felul, calitatea sau valoarea produsului; probă, mostră. 2. (Rad.) Impuls foarte scurt care definește semnalul din care provine la un moment dat. [Pr.: e-șan-ti-on]. Din fr. échantillon. Sursa: DEX '09 (2009).
👇
💭 Nu știu ce e aia meditație Vipassana. Caut rapid și aflu că: 
Semnificația cuvântului „Vipassana” este „a vedea lucrurile asa cum sunt”. Se spune ca meditația Vipassana a fost redescoperită de Buddha în urmă cu 2.500 de ani. Aceasta a devenit una dintre tehnicile pe care el le-a predat pentru eradicarea oricăror boli și suferințe. (...) Vipassana este una dintre practicile budismului Theravada, însă ea a devenit cunoscută oamenilor de rând din întreaga lume datorită Mișcării lui S. N. Goenka. Vipassana cuprinde mai multe tehnici, dintre care amintim: conștientizarea respirației, a senzațiilor corporale, a gândurilor și a acțiunilor. Conștientizarea respirației a fost apoi preluata de către cei din Vest și numită „Mindfulness”. Așa că data viitoare când vei auzi de mindfulness, vei știi că ea vine din Vipassana. Conform tradiției Theravada, Vipassana este o Cale în 8 Părți. Pentru a ajunge la Nirvana (eliberarea totală despre care vorbește Buddha), practicantul trebuie să parcurgă toate cele 8 Părți, timp în care el va înțelege cele Patru Adevăruri Nobile:
* Existența este suferință.
* Cauza suferinței este dorința.
* Încetarea suferinței are loc când dorințele încetează să mai apară.
* Există o cale de ieșire din suferință.”
(Sursa: https://meditatie-yoga.ro/)
💤 Păi, eu una cred că o să mă mulțumesc să trag un pui de somn...
😊
Gheorghe îi cumără lui Rozi o mașină de spălat rufe. Ziua următoare, când vine de la muncă, Gheorghe își găsește soția în pielea goală stând lângă mașina de spălat.
- Tulai, Doamne, dar ce faci tu, Rozi?
- Păi, mă Gheo', așa scrie aici, la instrucțiuni, „prima spălare se face fără haine”!

luni, 18 noiembrie 2024

Niște gânduri cu solbanc

MOTTO: „Viața nu înseamnă să te regăsești pe tine însuți. Viața înseamnă să te creezi pe tine însuți.” George Bernard Shaw


Insist să pun în titlu cuvintele aleatorii de care nu am auzit (sau, mda, pe care le-am uitat), gândindu-mă că așa le țin minte mai bine. Aș! Am văzut azi un titlu de acum trei-patru ani, „Gândurile mele, din bulhac în bulhac”, și a trebuit să mă uit iar în dicționar, căci uitasem că e un regionalism pentru „băltoacă”. Cuvântul aleatoriu de azi a fost „scorțar” (a se vedea FB), ceea ce m-a dus cu mintea la...
👇
SCÂRȚAR, scârțari, adj., s. m. (Reg.) (Om) meschin, zgârcit./ Scârț + suf. -ar. Sursa: DEX '09 (2009).
Am mai dat iar cu zarul și am nimerit peste...
👇
SOLBANC, solbancuri, s.n. Element de construcție executat deasupra părții exterioare a parapetelor ferestrelor sau a ușilor pentru protejarea lor de scurgerea apei de ploaie. Din germ. Sohlbank. Sursa: DEX '09 (2009). 
👇
P. S. Citatul l-am mai pus cândva, glumele la fel, mi-e cam jenă dar poate că mâine o să am mai multă „inspirație”.
😄

Intră Maria în casă, țipând:

– Ioane, tulai, îmi lipsesc trei perechi de chiloți de pe culme!

– Știu, femeie, copiii vecinilor i-or luat, ieri, îi răspunde Ion.

– Şi de ce naiba i-or luat?

– No, se jucau de-a piraţii şi-aveau nevoie de nişte vele pentru corăbii.

(*)
Două blonde stau de vorbă despre șeful lor:
- Fată, ce elegant se îmbracă patronul nostru.
- Mda, și ce repede...
(*)
Soțul vine într-o seară neanunțat acasă, din delegație. Imediat cum intră pe ușă, o vede pe nevastă-sa în pat. Se uită imediat în pat, lângă ea. Nimic! Se uită sub pat. Tot nimic. Se uită-n șifonier. Nimic! Se duce pe balcon, în baie, în bucătărie. Nimic, nimic, nimic. Resemnat, îi spune soției:
– Dragă, să știi că ai cam îmbătrânit!

sâmbătă, 16 noiembrie 2024

Două gânduri catifelate

💬 👉  Loc pentru fotografii (pe care nu le mai pun, căci tot dispar după un timp).


MOTTO: „Tot ceea ce ți-ai dorit vreodată se află de cealaltă parte a fricii.” (George Addair)


    Aceste două gânduri catifelate mi-au venit în minte ieri (și mă mir că nu le-am uitat), când dezlegam un rebus. Un rebus numit „Chappe”. Și, da, nu știam cuvântul ăsta, deci am dat imediat fuga la dexonline.ro. Și am aflat că...
CHAPPE (cuv.fr.) [pronunție: șap] subst. Mătase naturală extrasă din gogoși cu defecte și folosită, sub formă de fire de bătătură, la unele țesături, la fabricarea catifelei, a aței de cusut și de brodat, a șnururilor etc. Sursa: DE (1993-2009).
    De aici, m-am dus cu gândurile la „catifea”, cuvânt pe care cred că nu l-am mai folosit de ani de zile. Iar materialul în sine nu l-am purtat decât în copilărie, când aveam un sarafan pe care-l „arboram” cu mare drag. Mda, cred că trebuia să pun ghilimele la cuvintele din titlu (nu la toate trei, doar la gânduri și la catifelate), pentru că ce-mi trece acum printre neuroni nu le pot numi gânduri și nici catifelate nu sunt. Așa că mă retrag de-aici, nu înainte de a căuta oleacă de amuzament.
😃
Într-un restaurant:
– Chelner, vreau mâncarea pe care o servește domnul de la masa din colț.
– Imediat! Eu merg să-l chem la telefon, iar dumneavoastră vă duceți și i-o luați.

😃

- Dorele, ai văzut că ți-am mărit salariul?

- Am văzut, șefu’. Cu 30 de lei…

- Și, nu-mi mulțumești?

- Mulțumesc, șefu’! Să știi că, de când cu mărirea asta exorbitantă, îmi ung felia de pâine pe ambele părți cu pate. Să vă dea Dumnezeu sănătate!

joi, 14 noiembrie 2024

Câteva gânduri (de doi woni)

 

MOTTO: „Dacă spui de trei ori acelaşi lucru, miroase a minciună.” (Harrison Ford)


Renunțasem la gândul de a mai scrie azi pe blog dar, la prima tentativă de a găsi cuvântul aleatoriu, am nimerit „won”. De aici, titlul, precum și amintirea pasiunii mele pentru coreeni, pentru istoria lor și, desigur, pentru filmele lor. E vorba de Coreea de Sud, se subînțelege. Gândurile-mi de-acum chiar că sunt de doi woni, așa că nu insist, pentru că sunt răcită, îmi curge nasul și am tușit toată noaptea, deci...  obosită și fără niciun chef. Încerc să nu bag în seamă articolele alarmiste și cam inepte despre „noul coronavirus”. Terminați, măi ziariști mincinoși, cu zvonistica asta panicardă! Cutremure, războaie, geruri năpraznice, viruși! Mă lăsați?!

👇💬

Won s.n. (fin.) Unitate monetară coreeană. • pl. woni. /< engl., fr. Won < cuvânt coreean. Sursa: DEXI (2007).

👇💣

Răceala, gripa și infecția cu noul coronavirus au simptome similare, de aceea devine uneori dificil să faci diferența între ele. Dar diferențele există, important este ca tu să reușești să monitorizezi foarte bine evoluția simptomelor pentru a ști exact ce tip de afecțiune/ infecție ai contactat

Sursa: https://www.iowemed.ro/articole-medicale/raceala-gripa-sau-coronavirus.

 👇😊

La o bancă din Elveția:

– Aş dori să plasez o jumătate de milion de euro la dumneavoastră, îi şopteşte clientul bancherului.

– Puteţi să vorbiţi normal, domnule, răspunde bancherul. La noi în bancă nu trebuie să-ţi fie ruşine că eşti sărac.

😊

Pe o rețea de socializare se dă următoarea problemă de matematică: „Ana are 10 portocale. Mănâncă 5 dintre ele. Câte îi mai rămân?”.

Românul specialist în nutriție: „Nu e o.k. că mănâncă 5 portocale. E prea mult!

Românul conspirativ: „De unde are Ana 10 portocale? Le-a furat!

Românul frustrat: „Bine că mănâncă ca nesimțita 5 portocale și alții nu au nici măcar o prună!

Românul lăudăros: „Ce să spun! Are 10 portocale. Eu am 15 kiwi și nu vin să mă dau mare pe aici...

Românul naționalist: „Merele nu-i mai plac?!

Românul agramat: „E prea multe. S-ă dea și la alți.”

Românul, de pe un cont fals: „Du-te dracu, Ano! Proasto!

Românul specialist în medicină: „Bine, bine, are portocale. Dar s-a vaccinat?

miercuri, 13 noiembrie 2024

Niște gânduri care n-au băut niciodată orjad

Am nimerit azi, căutând în dexonline.ro, un cuvânt pe care nu-l știam. Da, s-a întâmplat iar! Având de gând să-l „folosesc” în scrierea de pe blog, am mai căutat un alt „aleatoriu”, ca să-l postez pe FB. Deci, un cuvânt nou și trei glume vechi...
👇 
ORJAD s. n. (Înv.) Băutură răcoritoare preparată din sirop de orz sau de migdale. Din fr. orgeat. Sursa: DEX '09 (2009).
👇 

Un scoțian merge la poștă să trimită o telegramă:
- Săru'mâna, doamnă, cât mă costă să trimit o telegramă?
- 10 penny cuvântul.
- Semnătura e tot un cuvânt?
- Nu, semnătura nu costă nimic!
- Bun, atunci scrieți așa în telegramă: „Salut”
- „Salut”? Doar atât?
- Da!
- Și la semnătură, ce trec?
- Vă rog să scrieți: „Prietenul-tău-care-te-așteaptă-la-trenul-de-09-și-15-la-linia-4-în-Gara-Centrală.”
😊
Pe vremea comunismului, un bulgar vine să-și facă vacanta în România. Când se întoarce acasă, prietenii îl întreabă cum a fost.
- A fost groaznic, răspunde el. Am stat toată ziua în hotel de frică...
- Frică? De ce?
- Fiindcă peste tot am văzut oameni umblând cu niște țevi metalice în mână și întrebându-se unul pe altul: „Ai prins bulgarii? Ai prins bulgarii?
😃
La grădiniță:
- De ce nu vrei să ai și tu un câine?
- Pentru că mama nu mă lasă să-l țin în casă.
- Dar tatăl tău?
- Pe el îl lasă...

marți, 12 noiembrie 2024

Gânduri despre un citat

Gândurile de astăzi s-au concentrat asupra textului de mai jos. Este vorba de un citat din Nicolae Steinhardt:
Degeaba le-am avea pe toate: inteligenţa, cultura, isteţimea, supracultura, doctoratele, supradoctoratele, dacă suntem răi, haini, mojici şi vulgari, proşti şi nerozi, doi bani nu facem, se duc pe apa sâmbetei şi inteligenţa, şi erudiţia, şi supradoctoratele, şi toate congresele internaţionale la care luăm parte, şi toate bursele pentru studii pe care le câştigăm prin concursuri severe. Nimic nu poate înlocui şi suplini niţică bunătate sufletească, niţică bunăvoinţă, toleranţă, înţelegere. Niţică susţinută bună-cuviință. Bunătatea sufletească nu-i o virtute subtilă şi rafinată, e un atribut de bază al fiinţei omeneşti și totodată un atribut al culturii. Ştim că de-am vorbi toate limbile și toate dialectele pământului şi de-am fi capabili să clasificăm conform cu clasificarea zecimală toate volumele tipărite în toate limbile pământului, de la Gutenberg şi până astăzi, și de am fi tobă de carte și de erudiţie, și de am cunoaște întrebuinţarea tuturor termenilor specifici tuturor ştiinţelor şi tehnicilor, tot nu ne putem numi oameni culţi dacă suntem nişte pizmăreţi, nişte bădărani şi nişte răi la suflet.” 
Îmi păstrez gândurile pentru mine și nu mai comentez nimic, căci n-are rost...

duminică, 10 noiembrie 2024

Citate poposind printre gânduri...

 

MOTTO: „Când cineva te minte, este pentru că nu te respectă suficient ca să fie sincer(ă) cu tine și pentru că te crede prea bleg/bleagă ca să faci diferența între minciună și adevăr.” (Anonim)


    Dar nu despre minciuni sau despre oameni mincinoși vreau să fac vorbire azi. Și nici despre verbul „a uita”, a cărui conjugare îmi dă târcoale din ce în ce mai des. De fapt, ca să fiu sinceră, nu am nicio idee despre care să cred că e demnă de a fi „dezbătută” aici. Drept pentru care voi căuta acum niște citate despre Copilărie, căci mă gândesc uneori, ca fiecare, la vremea aceea. Toate aceste ziceri îmi plac, dar ultima mi-e cea mai dragă...

Există întotdeauna în copilăria noastră un moment când o ușă se deschide și lasă să intre viitorul!” (Deepak Chopra)

Sunt convins că, exceptând câteva cazuri extraordinare, o formă sau alta de copilărie nefericită este esențială pentru formarea unor talente excepționale.” (Thornton Wilder)

Lumea aceasta a amintirilor din copilărie, a vorbelor și a jocurilor pe care le născoceam, mi se va părea mereu dureros de mai adevărată decât cealaltă lume.” (Antoine de Saint-Exupery)

Maturizarea omului înseamnă să-și recâștige seriozitatea pe care a avut-o la joacă, atunci când a fost copil.” (Friedrich Nietzsche)

Nu este niciodată prea târziu pentru a avea o copilărie fericită!” (Tom Robbins)

P. S. Pozele le-am pus cu titlu de încurajare (prima) și pentru a arăta că mai sunt și alții în căutare de citate (a doua)...

vineri, 8 noiembrie 2024

Foarte pe scurt, niște gânduri...

Obositor să aflu că ţi-e bine,

Obositor să afli că mi-e greu –

Concentric vals cu două carabine

Şi-un vis de pace amânat mereu.”


(George Țărnea, „Balada valsului concentric”)


În această zi de sărbătoare, eu stau cuminte acasă, la căldură, dar gândurile mele, nu. Chiar nu știu pe unde hoinăresc, deși am o bănuială, așa că, după strofa pusă ca motto și după câteva cuvinte (ale mele și ale gândurilor mele), voi încheia scrierea de azi cu un banc. Cuvintele mele sunt urări sincere de bine pentru orice Mihaelă, Mihai, Gabrielă sau Gabriel care-mi citesc aceste rânduri. La mulți, mulți ani! Și, bineînțeles, gânduri bune pentru restul de doi-trei vizitatori ai blogului meu. Ba nu, gânduri bune pentru toată lumea!

😊

Un polițist vine seara târziu acasă. Lumina era stinsă, soția se culcase. Când să se bage și el în pat, soția îi zice că o doare capul și îi cere o aspirină. Polițistul se ridică, se îmbracă pe întuneric și pleacă repede la farmacia din colț. Acolo, în timp ce plătea, farmacistul, cunoscându-l, îl întreabă:

- Stați așa, nu sunteți ofițer de poliție ?

- Ba da.

- Păi, de ce acum sunteți îmbrăcat în pompier?

marți, 5 noiembrie 2024

Gânduri scrise cu caractere unciale

Astăzi, mă ocup doar de cuvintele zilei din dexonline.ro, dar nu am să folosesc scrierea uncială (despre care nici nu știam că există, dar poza de mai sus susține că DA), a fost doar o idee de a face titlul mai atractiv. În plus, o să reiau un text al meu de acum zece ani. Asta, apropo de alegerile care urmează în noiembrie și decembrie la noi și nu de cele ce se termină acum în SUA. Mâine aflăm cine a câștigat, Kamala Harris sau Donald Trump. Nu că mi-ar păsa prea tare, dar așa, de curiozitate... Mda, și apoi o să mă lămuresc ce înseamnă asta pentru „țărișoara mea”. 

Cuvântul aleatoriu: UNCIAL, -Ă, unciale, adj. (În sintagmele) Scriere uncială = scriere cu litere majuscule derivate din literele romane capitale (și deosebindu-se de acestea prin rotunjimea formelor). Caracter uncial = caracterul literelor din scrierea uncială. [Pr.: un-ci-al] – Din lat. uncialis, fr. oncial.

Cuvântul zilei: (A) OBTENEBRA vb. I. tr. (Liv.) A întuneca, a eclipsa. [Cf. lat. obtenebrare, it. ottenebrare]. Cheia alegerii: În 1500, Copernicus, aflat la Roma, observă în noaptea dinspre 5 spre 6 noiembrie eclipsa de lună descrisă ulterior în opera sa „De revolutionibus orbium coelestium”. 

Text noiembrie 2014:

Într-una dintre serile trecute, în timp ce mă uitam cam sastisită la un serial american, m-am surprins zicându-mi cu reproş: „Măi, Lavinia, ce Dumnezeu tot continui să te uiţi la prostioara asta, e o pierdere de timp, fă altceva!” Aşa și era, o pierdere de vreme. Tot aşa mi se pare, de ani de zile, şi dusul la vot: iar ne mint, iar ne păcălesc, iar „se alege” cine vor ei, nu cine vrem noi. Şi, da, din nefericire, continuă să existe noţiunile de ei şi noi. Dar o să mă duc totuşi la vot, ca de fiecare dată, pentru că mă simt responsabilă, într-un fel, de ticăloşiile făcute, de-a lungul vremii, de aleşii noştri. Suntem prea blânzi, nu ştim să ne impunem punctul de vedere, nu avem educaţie politică, nu suntem uniţi, deci ne merităm soarta. Am încercat şi chestia cu gânditul pozitiv, în aşa fel încât Universul să-mi „înapoieze” acel pozitivism. Ei bine, ca la toate celelalte alegeri, mâine cred că Universul îmi va arăta degetul mijlociu şi iarăși o să mă întorc necăjită acasă, să plâng un pic...

P. S. „Mâine” ăla se referea la 2 noiembrie, primul tur al alegerilor prezidențiale. Un dezastru, o dezamăgire, o mare tristețe și o și mai mare revoltă, asta a urmat. Și asta aș zice că ne așteaptă și acum, după un deceniu. Citez din ce zicea atunci Google: În al doilea tur, cu o participare la vot cu peste 10% mai mare față de primul tur, Iohannis a obținut 6.288.769 de voturi, reprezentând 54,43% din opțiuni. Victor Ponta a obținut 5.264.383 de voturi, reprezentând 45,56%. 

Gânduri care se ceartă între ele

Motto: „ Cel mai rapid mod de a-ți dubla banii este să-i îndoi și să-i pui înapoi în buzunar. ” (Will Rogers)    M-am trezit astăzi foaaaart...